Raksaviikko 30: Kalusteiden tarkastusmitat, alaslaskuja ym.


Kuluneella viikolla on raksalla tapahtunut taas kaikenlaista.

Keittiöstä, eteisestä, vessoista, kodinhoitohuoneesta ja makkareista otettiin tarkistusmitat kiintokalusteita varten. Mitat olivat kohdillaan, joten niiden vuoksi ei tarvinnut tehdä muutoksia, mutta päätimme vähän kaventaa makuuhuoneiden kaappeja, jotta eivät ole ihan niin massiivisia. Kaikki makkareiden kaapit tulevat nyt 500 syvinä ja myös aikuisten makkarin kaappiryhmän leveyttä vähän pienennettiin.

Kalusteiden toimitusta siirrettiin hieman eteenpäin, jotta saisimme pintoja valmiimmaksi ja ei tarvitse siirrellä kalusteita paikasta toiseen vaan saisi sitten kerrasta kannettua oikeille paikoilleen. Kalusteet olivat tulossa viikolla 9 eli noin 5 viikon päästä, mutta toimitusta siirrettiin pääsiäisen jälkeiseen aikaan eli noin 10 viikon päähän. Tästä kyllä suurkiitos Keittiömaailmaan Arjalle, aikataulujen sumpliminen on ollut kyllä todella joustavaa! Alussa (ja vieläkin) kun oli aika vaikea arvioida talon valmiusvaihetta jollain tietyllä viikolla.

Yläkerta odottelee tasoitusta, maalausta ja laattahommia. Alakerrassa on saatu tehtyä alaslaskuja keittiöön ja kattoja on koolattu muilta osin niin, että ovat mdf-paneelia vaille. Alakerran sisäkattomateriaali on vaihtunut monta kertaa. Aluksi kaikki sisäkatot suunniteltiin tehtäväksi kipsilevyllä, sitten pohdin paneeleja ja rimakattoja, mutta lopulta asennuksen helppouden sekä eteisessä myös mahdollisimman suuren huonekorkeuden saavuttamiseksi päädyimme tekemään alakertaan kaiken muun paitsi keittiön alaslaskun mdf-paneelilla.

Myös portaat saapuivat ja ovat kivalla kasalla makuuhuoneen nurkassa odottamassa asennusta. Porraskuilu tulisi kuitenkin ensin saada maalattua ja alakerran lattiaa laatoitettua, joten portaat saavat vielä hetken odotella vuoroaan.

Yläkerran valujen jälkeen kosteutta tuntui olevan, joten vuokrasimme kuivurilaitteen ja se onkin kerännyt kymmeniä litroja vettä säiliöön. Alussa enemmän ja nyt parin viikon jälkeen vähemmän. Syksyllä alakerran valun jälkeen kosteutta ei näkynyt, kun välipohja oli harvalaudalla ja yläpohjasta puuttuivat vielä eristeet, mutta nyt kun talo on tiivis, niin kosteus ei enää samaan malliin tuuletu pois.

Keittiön alaslasku. Huonekorkeudeksi alaslaskun alle jäi noin 2300.

Olohuoneen katon koolauksia

Ruokatilan katon koolauksia

Eteisen koteloa

Eteisen koteloa kauempaa

Eteisen ja keittiön välinen seinä. Nurkkaan tulee kuivauskaappi liukuovien taakse.

Yläkerrassa pieni alaslasku yhden makuuhuoneen ja vaatehuoneen iv-putkille.
Kommentit