IV-putkia ja muuta pientä

Talolla on tapahtunut taas pientä edistystä.

Yläkerran ja alakerran välisiä höyrynsulkuja on teipattu toisiinsa ja välipohjapalkkeihin kiinni, varastoon on laitettu höyrynsulku kattoon, sähkäri on vetänyt sähköjohtoja putkiin sekä iv-urakoitsija on asentanut ilmastointiputkia paikoilleen.

Iv-putkien suhteen odotellaan vielä putkimiehen kommenttia siitä, mistä kautta yläkerran viemäri vedetään alas, sillä nyt yksi ilmastointiputki kulkee siinä, missä alkuperäisten kuvien mukaan piti kulkea viemäriputki. Ennen tätä kommenttia ei päästä jatkamaan välipohjan tai yläpohjan kanssa, sillä jos iv-putkia joudutaan vielä siirtämään, niin paikkoja ei viitsi vielä laittaa umpeen.

Peltisepänliikkeen kanssa on myös nyt sovittu sadevesijärjestelmän, tikkaiden, hätäpoistumisputkien,  lumiesteiden ja puuttuvien peltien toimituksesta, jonka olisi tarkoitus tapahtua ensi viikolla. Sitten talo on taas pykälän valmiimman näköinen ulkopuolelta.

Myös parvekkeen lasikaiteesta otettiin tänään mitat, joten sekin asia etenee.


Alakerran IV-putkia

Yläkerran IV-putkia

Yläkerran IV-putkia

Kommentit

 1. Hyvin näyttää etenevän teillä hommat :) Onko muuten tietoa, minkä vuoksi teillä alakerran putkissa on Armaflex-eristeet, kun ne varmaan kuitenkin tulevat lämpöiseen tilaan? Onkohan kyseessä jonkinlainen ääneneritysajatus taustalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä oli IV suunnitelmassa määritelty, että jäte-, ulko- ja jäähdytetty tuloilmakanava sisätilassa tulee niin, että putkiin laitetaan höyrytiivis eriste, esim. armaflex. En osaa sen tarkemmin sanoa, mutta jos arvata pitäisi, niin saattaisi liittyä siihen että putket voivat kondensoida vettä? Meillä on tulossa maaviileä niin, että kanavapatterin kautta johdetaan kylmää ilmaa huoneisiin IV-putkien kautta. Jos olen asian oikein ymmärtänyt.

   Poista
 2. No se selittääkin, että teille tulee kanavaviilennys :) Meille myös tulee maakylmä, mutta konvektorilla toteutettuna.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti