Perustuksia, pilareita ja asiaa palkista

Perjantaina illasta kävimme perinteisen tarkastuskierroksen tontin kautta ja siellähän oli jo valumuotit, harkot, eristeet ja muut tarvikkeet odottelemassa.

Nyt tänään maanantaina perustusten tekoa oli jo aloiteltu kasaamalla muotteja paikoilleen talon perustuksia varten. Meille on tulossa perustukset talolle, autokatoksen seinälle sekä varastoille autokatoksen takana ja lisäksi yhteensä 22 pilarianturaa talon tukipilareita ja terasseja varten.Kuukausi sitten huomasimme ensimmäisistä rakennekuvista että meille meinasi hieman yllättäen tulla pystypilari keskelle keittiötä, mutta onneksi se saatiin muutettua rakennekuviin niin, että avonaisen keittiön, olohuoneen ja ruokailutilan kohdalle ei ole tulossa pystypilareita. Sensijaan talon läpi pitkittäin kulkee alakerran katossa liimapuupalkki, joka on vielä hieman mietintämyssyn alla, että pitäisikö se jättää näkyviin vai yritetäänkö sitä koteloida piiloon, sillä keittiöön ja eteiseen joudutaan jokatapauksessa tekemään alaslaskuja iv-putkia varten. Täytyy katsoa sitten livenä, että miltä palkki näyttää ja kuinka sen kanssa tultaisiin toimeen parhaiten.

Tässä oli ensimmäinen versio pilareista (kuvassa keltaisella), eli pilari olisi tullut keittiösaarekkeeseen kiinni:Ja muutosten jälkeen ainoastaan teknisen tilan seinän sisään olisi tulossa pystypilari:


Kommentit

  1. Meilläkin oli tuollainen viheliäinen kantava palkki talon halki, ja päädyimme piilottamaan sen ikäänkuin upottamalla kokonaan välipohjaan. Päätös siitä kyllä tehtiin jo ennen sopimusten allekirjoitusta, ja siitä on näin jälkikäteen todettuna koitunut jonkin verran harmia talotekniikan asennuksissa. En kuitenkaan vaihtaisi päätöstä, niin tärkeää itselleni oli se, ettei palkki erotu.

    Te ette ole tainneet julkaista talonne pohjapiirrustusta vai enkö vain löydä sitä? Olisi ainakin minulle itselleni helpompaa sisäistää blogipäivitykset kun tietäisi tarkemmin millaisesta talosta puhutaan :)

    VastaaPoista
  2. Me tiesimme myös palkista alusta asti, mutta ei ymmärretty, että sitä olisi voinut nostaa välipohjaan.

    Pohjapiirrustuksia ei ole tosiaan julkaistu, mutta voisin tehdä päivityksen, jossa näkyy huonejärjestys. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti