Omakotitalon käyttö- ja huolto-ohje sekä tuotekansio

Minulla oli alunperin yksi ohut suunnittelukansio ja toinen tavallinen mappi, johon keräsin rakentamiseen liittyviä papereita. Mapit pursuilivat uhkaavasti ja kaikille papereille ei enää löytynyt tilaa, joten suuntasin toimistotarvikeostoksille.

Aloituskokouksessa minut nimettiiin vastaavaksi henkilöksi käyttö- ja huolto-ohjeen tekemisen suhteen. Tämä kansio tulee esittää talon lopputarkastuksessa. Ajattelin ensin että olisin samaan kansioon ympännyt myös tarkat tiedot käytetyistä materiaaleista, mutta siitä olisi ehkä tullut sen verran iso kokonaisuus, että ajattelin esittää asiat kahdessa eri mapissa. Ensimmäisessä (käyttö- ja huolto-ohje) on kootut tiedot kiinteistöstä ja materiaaleista ja toisessa (tuotekansio) on sitten tarkemmat CE-merkit ja sertifikaatit käytetyistä materiaaleista. Näin huolto-ohjetta lukemalla löytää olennaiset tiedot nopealla silmäyksellä ja tarvittaessa tuotekohtaiset lisätiedot voi sitten etsiä tuotekansiosta.

Näiden lisäksi minulla on erikseen mapit hallintoasioille ja piirustuksille. Voi olla että kansioiden koostumus vielä elää tässä projektin edetessä, mutta nyt on ainakin joku paikka johon kerätä tietoja ja asiakirjoja talteen ja ehkä hieman pienempi urakka sitten ennen lopputarkastusta papereiden järjestelyssä.

Näiden edellämainittujen lisäksi minulla on työnalla myös verottajalle tehtävä ilmoitus ostetuista rakennusluvan alaisista töistä sekä vielä erilliset huonekortit, jotka aion liittää sitten käyttö- ja huolto-ohjeen yhdeksi osaksi.

Kommentit