Vuokraoikeuden kirjaaminen ja kiinnitykset

Alkaen tästä päivästä, meillä on virallisesti tontti. :) Kirjauduin juuri Maanmittauslaitoksen uuteen palveluun, josta voi tarkistaa omistamiensa kiinteistöjen tiedot ja siellähän se keikkui listan kärjessä.

Vuokra-oikeuden kirjaamisesta keskustelin hieman kaupungin virastohenkilöstön kanssa maaliskuussa, sillä he olisivat halunneet lähettää vuokraoikeuden kirjaamisasian käsittelyyn vasta kun vuokrasopimus alkaa = tänään. Selvitin asiaa kuitenkin Maanmittauslaitokselta ja asian voi laittaa vireille heti kun vuokrasopimus on allekirjoitettu ja se voidaan ratkaista lopullisesti sitten kun vuokrasopimus on voimassa. Tämä lopullinen ratkaisu käy ilmeisen nopeasti, kun nyt jo samana päivänä vuokraoikeus sekä kiinnitykset näkyvät kirjaantuneena rasitustodistuksella.

Vuokraoikeutta ei voinut hakea itse, vaan se piti antaa kaupungin haettavaksi. Halusin kiirehtiä sitä, että vuokraoikeus kirjaantuu mahdollisimman pian, että taas pankki saa omat kiinnityksensä valmiiksi ajoissa ja rakennuslainaa päästään nostamaan heti kun tarvetta on. Vuokraoikeuden kirjaamisen käsittelyaika on 20-30 päivää ja kiinnityshakemuksen käsittelyaika on 20 päivää, joten kiinnityksillä olisi saattanut tulla hieman kiire, jos hakemus olisi laitettu sisään vasta nyt kesäkuussa.

Kommentit