Energialaskelmat ja suunnittelu jatkuu

Tänään sähköpostiini tupsahti energialaskelmat. Ne on laskettu ilmavuotoluvulla 4. Päivitetty laskelma tehdään sitten kun taloon voidaan suorittaa ilmatiiveysmittaus. Näillä tiedoilla talon pitäisi päästä Tampereen kaupungin porkkanaan, eli kun rakentaa riittävän energiatehokkaan talon, niin 5 vuoden ajan tontin vuokrasta saa 50% alennuksen eli meillä yhteensä siis noin 4800€. Sähkön kokonaisvuosikulutukseksi ennustetaan 7900 kwh, mielenkiintoista nähdä mihin tuo todellisuudessa asettuu.

Suunnittelupuuhia on myös ollut menneillä viikoilla sekä tulossa myös ensi viikolla. Keittiötä on piirretty Ikeassa, Puustellilla, Kalustetukussa ja tarkoitus olisi käydä myös Keittiömaailmassa. Ensi viikolle on sovittu myös palaveri LVIS-suunnittelijan luokse.

Laaturyhmän kokous oli eilen, mutta sieltä ei ole kuulunut vielä mitään uutisia.Kommentit

 1. Onpa hieno porkkana Tampereen kaupungilla! Eipä ole Ylöjärvellä moisesta kuultu.
  Edellisessä postauksessa mainitsit, että vuokrasopimuksen jälkeen kaupunki hakee vuokraoikeuden kirjaamista ja kiinnityksiä, hoitavatko he tosiaan tämän vuokralaisen puolesta? Miten he määrittelevät kiinnitysten määrän tai summat, vai kysytäänkö teiltä siitä? Tuo homma tuli silloin meille yllätyksenä, mutta hoitui yhdellä käynnillä maanmittauslaitokselle (ja parilla puhelulla perään kun panttikirjojen tulossa kesti).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupunki hakee kiinnitykset vain itselleen (vuokran maksun takeeksi, muistaakseni 3xvuosivuokra). Ne varsinaiset lainaa varten haettavat haetaan sitten erikseen.

   Luin silloin teidän blogista siitä teidän panttikirjojen hausta ja en olisi itsekään osannut asiaa ajatella, ennen kun sinun kirjoittamasi tekstit luin. Vuokraoikeuden kirjaamisen käsittelyaika on tosi pitkä! Itse sain selvitettyä että hakemuksen voi laittaa vireille vaikka vuokrasopimus alkaa vasta 1.6. Voivat käsitellä asian ratkaisua vaille valmiiksi ja sitten heti kun vuokrasopimus on voimassa, antaa lopullisen ratkaisun. (Jolloin voi sitten pankista alkaa nostaa lainaa)

   Poista

Lähetä kommentti