Meillä on tontti!

Niin siinä sitten kävi, että onnistuimme saamaan tontin heti ensimäisessä tonttiarvonnassa johon osallistuimme. Tontti ei ollut ykkösvaihtoehtojamme, koska siinä on pieni rakennusoikeus ja se on suuntautunut niin, että takapiha on pohjoisen suuntaan. Pystymme kuitenkin elämään näiden ominaisuuksien kanssa, sillä olemme suunnitelleet terassia talon sivulle autotallin päälle, jolloin pääsisimme nauttimaan auringosta, vaikka se ei juuri takapihallemme paistaisikaan.

Jo ennen tonttihakemuksen sisäänjättöä mietimme ihan tosissaan, että pystymmekö tekemään haluamaamme taloa näille pienimmille tonteille. Käytin tunteja erilaisten pienten talomallien selailuun ja piirtelin erilaisia pohjia. Lopulta oli kasassa muutama vaihtoehto myös pienelle tontille, jolloin päätimme ottaa myös nämä tontit mukaan hakemukseen. Hyvä niin, sillä ilman näitä pikkuisia tontteja, tuskin olisimme saaneet tonttia ylipäätään. Tämä saamamme tontti oli hakuvaihtoehdoissa vasta 5. tonttina meidän hakulomakkeella eli kun nimemme nostettiin arvonnassa, niin useampi haluamamme tontti oli jo ehditty jakaa eli kaikki ne isommat ja "paremmat". Tontin suhteen haasteita lisää myös tiivis rakentamistapa, jolloin rakennettavien talojen palo-osastointia joudutaan suunnittelemaan tarkemmin.

Olemme nyt allekirjoittaneet varaussopimuksen tontista ja varsinainen vuokrasopimus tehdään 3-6 kk päästä, kun on suunnitelmat valmiina ja voidaan esittää kiinteistötoimelle selvitys hankkeen kustannusarviosta ja rahoituksesta.


Metsän takana näkyy vuoden 2012 asuntomessualue


Yleiskuvaa alueesta, meidän tontti on vasemmassa yläosassa


Kuva tontistamme tulevan tien suunnasta, vasemmalla näkyvä merkkikeppi on tontin vasen raja


Kommentit